18 de juny 2012

"El Poste " al carrer de Sant Miquel.

Imatges del "Poste", al carrer Sant Miquel, unic sortidor de Benzina dintre el poble de Torelló. Imatge repostan una furgoneta molt curiosa, si ens fixem amb el sostre i la seva construcció aparentment artesana.Aquest poste pertanyia a Transports La Comarcal SA, agencia de transports, que tenia en front  les seves oficines.
 El  regentava i com a sols responsable el empleat de la empresa el Sr Filipino, motiu que li venia de un parent llunya que lluita a les filipines. Amb el temps i ja en època mes moderna al faltar el Sr. Filipino, se va fer carreg el bei del costat de l'agencia, en PERET de motiu "sille"un guarnicioner fabricant de corretges per les la tracció de les politges a les fabriques i torneries de boix, també tractable la balca i el  vi mec per adoba cadires.  Com treballava cara el carrer, podia compaginar les dues feines. Aquest traspàs es va fer ja que la feina mim baba al muntarse ja altres Benzineres com" ESTACION DE SERVICIO" fora de la població.


En aquesta imatge veiem el POSTE en si.  Lo que mes sobresurt es la maneta per bombejar la benzina.  Aquesta maneta era estraible se aguanta mitjançant un cargol, quan es tencas el servei,  la maneta la treus i te la  emportaves a casa.
 Si hen fixem be en el aparell hi ha dues portes semi rodones que es cru-zen al mig junt on hi ha la maneta, que primer hem tret, de cada porta surt un( caragolet foradat) on si posa un cadenat quedant tancada la Gasolinera.
El fill de en Paret subministrant  un  furgoneta amb la regadora. La furgoneta anava carrer avall, al tenir el diposit al costat esquerra la manega no arriba, solució omplir un parell de regador as per abasti la furgoneta. També la furgoneta  podia haver donat la volta, ja que el carrer es de doble direcció. En aquella època la gent era servicial." No et preocupis agafare la regadora..."