24 de juny 2012

CARROCERIAS SUCARRATS V

El Camió Pegaso Barajas amb Acerbi.


Acerbi empresa italiana ubicada a Tarragona, al peu de la Nacional 340, fabricava els eixos de sobre carrega per afegir als camions espanyols amb xassis curts sortits de fabrica. Era una manera de allargar legalment el camió i a mes augmentar la carrega, pro el fi principal emmascarat era allarga el camió. Acebi tenia una gran experiència ja que en Italia el problema encara era mes gros, i si volies tenir una carrega adequada, la solució eren eixos. Parlan de Italia en aquesta àpoca, els camions encara duien el volant a la dreta. Greu inconvenient quan es circula per la dreta, la rao era evitar que els camions es adelantesin uns als altres per la carretera, al no tenir visibilitat, lo que sie es volia fer un adelantament tenies que tenir molt de espai en recta, i l'altre opcio era agafar l'autopista de peatge en la que se estava farcint italia als anys 60s.

Camió Pegaso 1031 amb la mateixa cabina del Barajas, el mateix motor, sense la Visera de Xapa, en tenies que posar una de Alumini i persiglas. Amb la ballestes devanteres en posició de marcha, no travessada com la del Barajas, amb mes capacitat  de carrega, roda mes alta, eixos mes amples.


La goma lateral de les rodes, pintades de blanc, simulant els aiges americans.1031 amb Acerbi preparat per la ruta, la llitera ben encortinada i ample, la cabina super espaiosa amb el terra practicament pla, ja que al ser el motor en V tot era espai. Dins la cabina acollats a la xapa posterior anaben els filtres, si els posaves per fora et podies muntar una segona super-llitera sense res a envejar a les de avui en dia. Únic poble ma que no estava tapis ada la cabina, tu tenies que entapissar tu . Quan fumaves, si  hi havia humitat o plovia, del sostre et queien gotes de aigua amb nicotina groga als cabells. Els seients d'aquest camió seients, eren tubulars com les cadires de les terrasses dels bars, units el tubs per plàstic de scoobi-du. Ni aire ni apoiacaps, ni reguladors. Pegasos anaba per la mecanica del TUBO,
 de plàstic per seure i ferro de suport  . L'avia et feia un coixí.

Barajas i 1031 amb Acerbi.