11 de juny 2012

PORTUGAL-EL FUNICULAR DE BRAGA.

LA FORÇA DEL AIGUA.


Avui en dia amb la gran preocupació que tenim per la ecologia, hauriem de aprendre de els nostres avantpassats, per una part amb el cost energètic i per altra amb la preservació del medi ambient.

El funicular de Braga es un exemple, de com anaven les coses fins que varem arribar al  " tot si val". que ja comencem a penedir-nos.

El combustible del funicular de Braga, encara en us, es l'aigua, i a la muntanya on esta , es lo que li sobra, aigua. No necessita res mes, Sols una ma que tregui el fre.
Placa commemorativa al enginyer Joaquim Gomes, el constructor, a la balustrada de la entrada.
El vago, unic.


La via contraria.En aquesta imatge, veiem com una canonada,( sagetes vermelles) esta desant aigua dins el vago unic del funicular, en aquesta posició, quan carrega aigua, el vago es troba en el cim de la Muntanya.

Aqui tenim el Grand diposit d'aigua, tota la part negre de sota el vago.


La campana també manual per donar la sortida, amb el cartell de preus.
El funicular just arribant al cim.
Preparats per baixar a la ciutat.

El terra fet de pedretes, com totes les voreres de Portugal, fent un mosaic amb la data de construcció.
El FUNCIONAMENT:El vagó que esta dalt, s'omple d' aigua, un fre l'aguanta.El vagó que esta abaix ha deixat anar tota l'aigua que portava, i esta buit. Pugen els viatgers, es deixa anar el fre del vago de dalt i amb la empenta que porta amb el diposit ple fa pujar el vagó que esta vuit, i aixi successivament.

xcq
.