19 de juny 2012

CARROSSERIES SUCARRATS.Avui me desplaçat a a la capital de la comarca de La Segarra. Cervera, terra arida i dura on sols podem fer creixe els cereals.
El motiu de la visita ha set la trovada amb Jordi Sucarrats ultim descendent de una nissaga de cinc generacions com a constructors de carros, carretes i carrosseries per a camions, tot dintre el marc de la seva època.
El document mes antic trobat de carrosseries Sucarrats data de 1896 any en que es anunciaba al 
ANUARIO RIERA, a la pagina 983 en el" partido de Cervera" amb el nom de Valenti  Sucarrats i Trias com a constructor de carros carretes i tartanes ,  domiciliat a Ronda del Centro numero 20, en aquella època a Cervera ja tenia un competidor. Talleres de carros" CORRALES."
Carrosseries Sucarrats des de abans de aquell anunci al" Dietario," fins avui en dia mai ha deixat de treballar, las generacions es han anat suplint a mida que passaven els anys.
Al Valenti Sucarrats i trias el va substituir el seu fill el 
Jaume Sucarrats i Canela, aiximateix a ell
El Emili Sucarrats i Tolra,
el seu fill Jaume Sucarrats i Vidal,on passa el testc al ultim de la generació i actual Carrosser Sucarrats. El Jordi Sucarrats i Enric. Que continua al peu del canyo capotant els temps que corren.


Imatge del primer camió carrossat a Sucarrats, un Pegaso 140 de Transports NOET de Barcelona.Un Transportista local amb un dels primers Barreiros.Transports Fonoll.El Pegaso 165 de Transports Solé. Vaixell insígnia de l'epoca.Un Furgo Ebro, . Sucarrats toca be totes les tecles en el mon del carrossat.
Esplendit el SAVA del Josep Valls.