20 de juny 2012

CARROSSERIES SUCARRATS. lll

Un exemple de carro com el que fabricava Sucarrats a Cervera. A la epoca igual feia la ruta fins a Barcelona , rellevant de animals a la altura de Igualada i Esparraguera.

Factura de Jaume Sucarrats, en el seu encapsalat la única data que es podia posar era de 19101 al 1910.Vehicle actual que el Jordi fa sevir per la seva logística.
Molt util quan una peça no arriba per conducte habitual degut al seu proses, anar i recollirla al fabricant.


Steyer camió Austríac comparable en el barem de metalls amb el Or. Aquests camions amb un gran morro eren molt estimats a La Segarra, podian posar una gran marquesina per carregar mes bales de palla.

El maco de la pelicula, del tractan amb farratges cereals i pinsos SALAT.
 Sols cal una expresiò al contemplar aquest vehicle." Meravellós."Continuem amb la costum de les generacions Sucarrats de posar dos colors a la caixa. Un encert estètic.

El 165 de Ferran Mussol de Barcelona. Sucarrats ja surt de les seves conrades.El 165 es diferencia dels futurs 200 per el diposit del aire rodo.   La tracció es composava de  cambi i una multiplicadora manual, lo que comportaba que si volies fer un cambi adequat i matemàtic sense forçar un minin el motor entre.Tenies que colar la multiplicadora, o mitja marcha, entre marcha i marcha, aleshores deixaves el volant, entraves la multiplicadora amb la esquerra,palanca al costat del volant i tot segui, sense respira endavant o enrrere la marcha amb la ma dreta a la maneta que sortia del pis.  Divertit.
Al arribar el Pegaso 200 el sistema era el mateix, sols que la mecànica es  havia substituït per la hidràulica amb força del aire. A la maneta del pis, el pom que la coronava estaba partit per el mitg, a les hores la funció manual de la ma esquerra la feies girant el pom endavant i endarrere segons la ocasió i en el mateix moment precis que movies la maneta endavant o enrerre. Aquestes manetes al ser de tub vuit i poc diàmetre per deixar passar els tubs de Aire es solien partir molt.
TINC QUE PUNTUALITZAR QUE AL SER EDUCAT EN LLENGUA CASTELLANA,LA DICCIÓ DE LES EXPLICACIONS AMB CATALÀ NO CORRESPON A LA MANERA DE PENSA PER MOLT QUE ES VULGUI CORRETEGI. GRACIES.
Pegaso 165 de Salat el mateix tractant del Ford de morro
Mestres de Mollerusa.Transports Mestres de Mollerusa, continuem amb els Pegaso 165.FUSTE preparat per la Palla amb cabina xata i chassis allargat. Tambe un 165.