2 de nov. 2011

CREACIONES ALBA.

LA HISTORIA DE MIQUEL ARCARONS
NOGUÉ,XOFER DE CREACIONES ALBA A LES MASIES DE VOLTREGA.

El Miquel Arcarons neix al petit agregat de Vic, el poblet de Gurb,els seus pares quan tenia un any es varen traslladar per feina a Sant Hipolit de Voltrega, on en Miquel aprent el ofici de mecànic.
Al casar-se quan tenia vint-i-cinc anys trobà feina a Torelló, com a mecànic a Can Cavalleria, on hi passa una temporada, fins que el demanan per anar de xofer. A Transports Pastalle de Torelló ,que es cuidaven de rebre el aram, arribat per ferrocarril i transportar-lo a la Farga Lacambra a Vinyoles de Oris.Un Pegaso Europa de Transports Vicens Pastalle de Torelló.

Mentre estava fen aquesta feina li va sortir una de millor, a la empresa de mobles, Creaciones Alba.Proposanli tenir i participa- cio en la compra del camió. A la fi seria de ell.
El camió va ser un Pegaso Comet, que ell mateix va anar a re collir a la població madrilenya de Barajas, i axis estalviava les 17.000. Pts que li cobrava el concessionari de entregar-li en ma. El carrosser va ser Pujadas de Vic.
Cal dir que la empresa en aquella època ja disposava de  tres Pegaso Comet, lo cual no era cap problema per desplaçar-se a Barajas amb un dels camions de la empresa i portar el nou.
Al Pegaso Comet lo primer que li va fer es posar-li un Fre Electric, imprescindible a la època degut al mal estat de les carreteres  iles rutes espanyoles, totes plenes de pujades i baixades, com  exemple Barcelona-Madrid. Que surts de Barcelona i pugem el Bruch per després baixar-lo.
 La Panadella, la costa de fraga, la Muela, La Perdiz , El frasno, El Cavero, Morata, fins a Calatayud.  Serpentejant el riu Jalon per arribar a Esteras de Medinaceli i tornar a pujar la costa i tornar a baixar fins els plans de Guadalajara.
 Per algo España es el segon país europeu després de Suissa, mes muntanyós.
La segona reforma va ser una llitera plegable, per fer els descansos era estreta, però servia per les emergències, si no trobava llit a la fonda.
Els viatges consistien en carregar a la fabrica de Les Masies de Voltregà, el camió complert i portar els mobles, als magatzems que la empresa tenia repartits per tot el territori Español. 
Hi havia magatzem a Saragossa, Madrid, Sevilla, València, Gijón, La Corunya i Valladolid –Burgos que en un principi  anava mig camió a cada ciutat.
També anava a Andorra, tot un problema en carres estrets i cotxes aparcats amb doble fila,  perden els matins arreglant papers a les oficines de La Seu per després presentant les relacions als duaners Andorrans, que alguna vegada el havien perseguit per no ensenyar-los els papers.
També feien Viatges a El Pertús i Perpinyà, anaven amb permisos de Hores, per no ser declarats com transports internacionals.      A les 12 del mati acabaven de arreglar papes  amb mitja hora tenien que passar el Control de El Pertús,  amb una hora el de Perpinyà, sinó podien complir els temps es tenia que trucar des de un telèfon públic a les duanes i aclarí el tema o espera que decidissin.
La empresa anava creixen i a mes a mes del seus camions tenien que llogar un transportista amb varis vehicles per completar les feines.
 El Pegaso Comet acabat de carrossa per Pujadas.El Pegaso Comet del Miquel i el 850 per anar a la feina.

Ambo el temps la empresa va decidir de anar-se trien els camions propis encomanant tota la feina a un transportista, el Miquel va quedar com a encarregat de expedicions fins el dia que la empresa va tancar.