12 de nov. 2013

RENAULT A LE ROZIER.


Fen la ruta de Les gorgues du Tarn, en un petit revolt i en un pati de una casa de Pages hi havia aquest petit camionet Renault.
 Estava sol, semblava abandonat ja que la casa estaba lluny, al fons. Vaig frenar la Camper i amb un petit eixamplament de la carretera, hem vaig parar, desfent el cami, caminant, anant ont l'havia vist. Un petit cartell, m'anomenava Moulin de La Galiniere.
Estava dins el camp, sobre l'herbe, i sota un arbre. El vaig estar resseguint i vaig comença a tirar fotos. Al lluny sento un veu que hem crida. !bon Jour!. A uns cent metres hi havia un home sentat a un banc de pedre. Mi vaig acostar. Feia baixada. Per aixo no el havia vist. Li respongué a ell. !bon Jour!, i li demano per la petita camioneta. ¿Que hi Fa alla?. ¿esta en venda?.
L'home me explica, que no, que el te alla, perquè el dia anterior havia descarregat uns fems pel camp, i li havia fet mandra baixar-lo a la casa. Que el camió li serveix de cotche, per baixar al mercat setmanal a Millau, i per desplaçar se per zona on recull llenya per el foc i altres menesters de la granja. Li es de molta utilitat. Li demano per continuar tirant fotografies i hem respon que cap poblema, mentre hem comenta que es bolquet, lo que li es una  gran ajuda. Hem despedeixo i torno al camió, per acabar de fotografiar-lo.Saviem-Renault. SG 2.Goélette 1970.


Al tablier Sprais de Arranque.
Motor al centre-radera, la cabina,
fabricat per Saviem-Alfa Romeo,
de 75 CV.Detall del sistema de suspensió, posterior.Cambi de marches encara sota el volant.
La suspensió trasera de molles.


Un motor d'arrancar, acoblat a la bateria,
per accionar el bolquet, elèctricament.


xapa amb la mitica marca, dels bolquets
BENNES MARREL, el numero 1 a França.

El frontis de plàstic, denota les ultimes
unitats d'aquest model.


Al camp. Sota el arbre. Al costat del Moli.