1 de febr. 2012

AUTOCARS ROQUETA A TONA.Avui he conegut al Sr.Sebastia Roqueta. Una persona molt amable i afable, propietari junt amb el seu fill de la prestigiosa i antiga empresa de Autocars a Tona.
 Aquesta empresa el seu fort a falta actualment de fabriques, es  el transport per part de la Generalitat de Catalunya, de escolars i excursions Casualment  avui degut a la passa de grip ha tingut que fer un servei de un internat amb varis alumnes al Centre de Atenció Primaria del poble.
 També es dediquen amb els autocars de 3 eixos als viatges discrecionals per tot Espanya i estranger.
 El personal porta molta antiguitat a la Empresa cosa que demostra el  tarannà  de la família Roqueta. Hem parlat llarga estona a la oficina on hem recordad els vells temps dels transportistes de la plana de Vic. El Sr Roqueta ha tingut un detall molt elegant amb mi , aixec ase de la taula del despactx y agafant una cadira sentanse en front de mi,  cara a cara tot un detall que dignifica al Amfitrió, sense fustes per entremig, tot un detall de confiança. Despres hem agafat el cotxe per dirigir-nos als  garatges dels autocars a unes naus tocant a la gasolinera de les quatre carreteres, on hem pres un cafè i parlat amb Ramonet tota una institució a les Quatre Carreteres.

Autocars Roqueta neix al any 1918 quan Sebastia RoquetaVillalta compra a Doña Julia Montaner y Campmany. Un Clement Boyer model 1907, matricula de Barcelona B-113, per treballar el servei de taxi. Aqui comença la saga fins els nostres dies.Segueix la saga amb Adjutorio Roqueta Prat, família del Hotel Prat. Li Segueix el Sebasta actual Roqueta Marata. Marata la mara es germana dels autocars de La Garriga , el conegut Garatge de Santa Digna, sen el darrer  Roqueta el Gerard Roqueta Iguacil, esperan a veure qui continua, encara que el Gerard es molt jove.
Dibuix fet de un dels emblemàtics Autocars.
Autocars Roqueta tambe disposa,
 de una distribuïdora de Gas-Oil,
 per a Calefaccions.Detall de un autocar Roqueta a la post -guerra" tiran" de Gasogen.


Aquest autocar de formes rares,
 es un chasis Hispano Suiza,
 comprat pel Sr. Adjutori Roqueta i
 carrossat per Puigbo de Vic.
Imatges molt antigues i precaria
qualitat.El autocar del Gasogen
 ja funcionant amb Bençina.Bedford de benzina comprat a
 Autocars Codina de Sabadell.Aquest dos autocars son el mateix,
 porten un motor Sura -Henschel, la
marca  de motors del Hospitalet
 el primer era marca Layetan,
 amb les vibracions la carrosseria
 es va desmuntar.
 Layetan, els va pagar una carrosseria 
nova de Metalicas Logroñesas.El Sr. Adjutori Roqueta repenjat,
 davant un autocar de Casas en 
una excursió amb varies empreses.

Autocars en el que opera actualment la Empresa Roqueta.