1 de març 2017

LLUIS GARCIA RIFA-TRAINTREN.


L' HISTORIA D`´UNA LINIA DE TREN 
EMBLEMATICA.  LLIBRE PRIMER.
Luis Garcia Rifa, net i fill de ferroviaris. Ell no hi pogue entra. La seva il lusio. Perque Catalunya a la seva epoca ja era un Pais "Raro". Ell era catala, tenie estudis. Malament. Millor portan un de Espanya. Ere lo que pasabe els anys despres de la posquerra, en temps del Dictador Franco i colegues. Les coses oficials, Renfe, Correos, Jutjats, Guardia Civil, Execit. !! Futx!, tot  importat. Com a mostra a la Meridiana de Barcelona els blocs per acollir als trevalladors de Renfe. Vinguts d'arreu de Espanya, o  al Poble nou els que se importaben per Correos, sense desmereixa a ningu. Pero els de aqui. A espavilarse. No hi tenien lloc.
LLuis treballa la seva vida com ha representant de varies emprese i al final ho fou de una coneguda marca de carretons mecanics.
La seva gran aficcio el tren. La historia del tren. ¿com comença, dont surt...?. Aquesta passio, li mou a començar a correr, estacións, ajuntaments, administracións, la propia Renfe. Hi habia molt de material, imposible abarcar en els ratos lliures i en la jubilacio.
 El LLuis va decidir dedicarse a una sola linea.   La de Barcelona a Puigcerda, desde las seves primeries quan la concesio era desde Granollers a Sant Joan de les Abadeses.
Aquesta es la realitat del primer llibre. Per acabar, el LLuis en te ja preparats dos mes, per completar la historia de aquest traçat desde Barcelona, La tour de Carol, passant a França.
L'acta de presentació, fou al espai Provenza del FGC, un local molt apropiat, per actes com aquest relacionat amb els trens.Presidi el acte el conseller de Transports Sr. Rull, fen aleg oria a questa abandonada linia per part del Govern Espanyol i recalcant que ell mateix fara lo que es pugui, perque passi a mans de la Generalitat.
Tembe va tenir unes paraules  de agraiment a la feina de rata debiblioteca, per conseguir aquest llibre el senyor Enric Ticò. Director de FGC, abans director de Ports i Transports.IMATGES DE LA CONFERENCIA.


Presidensia de la mesa: Enric Ticò. 
ambller Rull i LLuis Garcia Rifa.


Sota; imatges del llibre.


gran afluencia, sols un seient buit.


LLuis Garcia explicant al conseller,
 que a casa te les dues histories de 
cotinuidat del llibre esposat.Mes informació sobra aquesta linia, la podeu trobar.
Transpirinec  abril 2013 a 
imatgessobrerodesblogspot.com.es.