13 de nov. 2012

5 TROBADA CLASSIS SANT ANDREU

Com cada any des de en fa cinc.  A la tardor, a les acaballes del mes d'octubre i primes freds. A Sant Andreu es celebra la trobada d'amics dels cotxes antics.
 Aquesta trobada es fa sota els auspicis  de el Vintage Car Club de el Senyor Cesar de la Cruz. I com no la inevitable col·laboració a nivell de estaments del EIX botigues de Sant Andreu, encapçalat per la Senyoreta Ruth. I alguns comerços que i  cola borant directament.
Enguany després de una serie de vicissituds,  es celebra al mes novembre.
 La raor, va ser degut a problemes de La Guàrdia Urbana, al tall que  es tenia que fer al carrer Gran, en si vianant els dissabtes . Ja que un dia per atendre una volta ciclista, altre per una altra cosa es han tingut que anar enrederin  dates, i els tema cotxes ha quedat per el final.  Si es espera una mica mes, ja no es fa, ja que la festa major esta a sobre.
 El altre problema afegit amb els canvis de dates es que es varen fer uns pamflets,  perquè els botiguers de Sant Andreu els exposin en el lloc adequat, a les seves façanes, cosa que va comportar, que la gent es assabentes del endevinament i es presenta al lloc dos dissabtes abans, amb la conseqüència de  no trobar res. 
 Deix anse sentir algun comentari que desacreditava la organització de poc seriosa. 
 A corre cuita es varen fer nous pamflets,  pro el malt, ja era fet. Tanmateix la portada de la revista del eix amb la data anterior,va arribar a totes les llars andreuenques, on venia en portada el esdeveniment. La solució va ser  paliand-lo amb la revista de  novembre, fent un  intercalat dins la portada, ja feta, una altra amb referencia a la trobada.

A les deu del mati, ja casi tots els participants es han anat alineant al llarg del carrer Gran en el tros compres entre el carrer Malats i Ruben Dario, amb la plaça Comerç com a centre de la trobada.
 La resta de participants  ha quedat fora del lloc del esdevinament ,,degut a que la pilona que el Ajuntament acciona els dissabtes per crear una zona de  vianants, de cop i volta es aixeca barrant el pas  als vehicles. Per sort sense topar amb cap participant. La Guardia Urbana que encapsa-la la trobada queda estranyada per aquest fet insoli't de falta de coordinació.
Un cop tothom inst alat, amb una taula de l'organització es fa la inscripció dels participants. Es signa el corresponent full de responsabilitat, com tenir la assegurança del vehicle al dia, carnet de conduir, documentació del vehicle, Document Nacional de Identitat Espanyol. i per primera vegada en aquests cinc anys, fe una col·laboració dinerària per assumir una part del gasto de participació i dinar que abans assumia integre el EIX amb la seva totalitat.
El Bar Versalles i  col·labora oferint  els cafés i reservant un espai exclusiu per els participants, dins les seves instal laciòns, espai per mes de cinquanta persones.
 Aixi mateix el FORN del PASSEIG col·labora amb la pastisseria, per cert de molt bona qualitat concretament els croissants. Fets com abans.
Un cop esmorzats i   encapçalats per el 600 del Sr.Pere, es començe el típic corre-carrers. Com els Reis, al Gener  i els tres toms. Amb un recorregut acompanyats de la Guardia Urbana, al llarg del carrer Gran, front de  Pegaso, Camp del Sant Andreu, Passeig del Onze de Setembre,  Fabra i Puig,  carrer de Concepcion Arenal, Plaça de Mossen Clapes i altre vegada per el Carrer Gran per quedar un altre cop acop lats al mateix lloc de la sortida.

Foto, gent amunt i avall, curiosos, firetes a la Plaça del Comerç, tot en un ambient molt agradable.
 El dia es va aixecan i ja hi ha mes gent des de  la primera plantada. El ambient es festiu, i el sol semble que vol sortir despres del mati ennovolat.
 El Eix amb la Senyoreta Ruth i La seva Filla d'ajudant han muntat una petita carpa junt amb La Xurreria de  la Marisa amb tres grans porrons, patates fregides , cotnes...  tot ofert per la Senyora Marisa gran col·laboradora del barri, per fer un pic pica i agafar forces per el petit Rally anual.
 En aquesta carpa el actual regidor del districte ha donat anims per continuar amb aquestes celebracions.
 La ruta de enguany, sortirem de Sant Andreu per Mossen Clapes, continuant  per carrer Palomar, Torres i Bages, carretera i travessar el Pont de Santa Coloma de Gramanet, seguin la llera del Riu Bessos fins la desmantellada fabrica de la Cervesa Damm, per agafar la carretera de la Roca i a la Altura de Montcada, pujar i baixar la serralada del litoral, fins a la B-20, Ronda de Dalt i cap a Casa.
Com cada any Els Amics de la Fabra, ens cedeixen el lloc per  guardar el vehicles l'hora de dinar, dins de les instalació de l'antiga fabrica de Hilaturas de Fabra y Coats. S.A.
El dinar i posterior entrega de trofeus es organitza al local del soterrani del Bar Versalles, siguen ells qui es cuiden del servei.
Quatre hores de companyerisme, que passem al dinar i
amb la entrega de els trofeus cedits amablement per LA CAIXA es finalitza el acte i es fa un ferm proposi't de tornar a celebrar un proper any.La taula dels amics de Vehiclesepoca.
Cesar de la Cruz fent la entrega dels trofeus cedits per la Caixa.
...un al cotxe mes antic.


...Un per el EIX per la seva ajuda.


...Altre pel conductor mes vetera....i els sorteig dels excalectrics per a tres participants entregats per Jana.
Perdo per trovada en vers de trobada als marges de les fotografies-
Xavier Castells.