18 de juny 2017

CIRERA. RECADER A MOIA.TEXT E IMATGES RECOLLIDES PER XAVIER CIRERA.
Fa anys, molts anys...
Va començar el transport el meu besavi, Antoni Cirera Sansalvador,  amb carros.
 Carregaven a Moià, carbó , filatura de les fàbriques, etc i amb carros ho portaven cap a Barcelona.
 Hi estaven 3 dies, un per anar fins La Rania, a Sta Perpetua on hi habia un hostal, desenganxar, donar menjar al bestiar, menjar i dormir ells.  L´endemà, a primera hora,cap a BCN descarregar, carregar fil, verdures, caixes bacallà, i cap Sta Perpetua, dormir, per  L´endemà de bon matí cap a Moià.
Total de 3 dies per fer el viatge, on actualment, amb els camions d`ara hi baixem 3 viatges si fa falta diaris.   Amb el pas dels anys, arribaren els primers camions, i als anys 1.924 - 1.925, compraren el primer LABUIRA, amb pneumàtics massissos i llums de carburo
.El any 1.930 compraren un ROGET SNEIDER.
La empresa  continuà amb els camions el meu avi, en Climent Cirera Dalmau, fent transport i  una mica de tot, bestiar inclòs. 


Aqui no se escapa res, per fer un duro. A la caixa
publicitat de una marca puntera d'olis motor.El any 1.935 compraren un GMC , el any 1.937 un CHEBROLET  6 cilindros.
 Aleshores ja començava el meu pare, en Agustí Cirera i Rius, que als anys 1.946-1.947 varen comprar a Quatre camins de Molins de Rei un CHEBROLET AIGUA, que portava peix de Sant Sebastià a Barcelona.


D'aquest camió es conserva la matricula.


Amb caixa recadera i motor Barreiros-Diesel.


D`aquest camió, només en queda la matricula, (per mala sort).  SS - 12.706. Amb aquest camió,a la foto, el meu pare al volant, i el meu tiet. Anaven a Barcelona carregats, el meu pare descarregava el camió i el tornava a carregar, i el meu tiet, amb la bicicleta, (que es veu a la foto) feia els encàrrecs, (paquets, sobres, etc.)Els dissabtes, al ser mercat a Vic, carregaven el camió, hi posaven uns bancs al costat, i hi cabia tot, gent que anava a mercat,bestiar, verdura, pinso, DE TOT. i per tornar cap a Moià, la gent de tornada, bestiar comprat o no venut i teca per la setmana.
El any 1.961,el meu pare comprà un EBRO B 45, a Rovira de Vic, matricula B- 273185, que ja el tenim a la foto. Amb aquest,també portaven la llet amb pots, de les cases de pagués fins a la lletera de Vic, on hi feien la recaderia.
El any 1.971, compraren un Ebro E 60, motor Perkings, amb aquest, el meu pare feia recaderia a Barcelona i a Vic, i va ser amb el que jo, en Xavier Cirera i Guiteras vaig començar amb el mon dels camions el any 1.982.


Des de aleshores, he tingut 4 IVECO i actualment tinc un MAN, amb grua, on faig la feina de una fabrica de derivats del formigó.

XAVIER CIRERA GUITERAS. Moia juny del 2017.