11 de des. 2011

TRANSPORT ANTIC. Historia de una trobada.

Dissabte 10 de Desembre de 2011.
Trobada de aficionats al camions antics.
Programa: Esmorzar de forquilla a les Mallorquines.
Visita a Vallcanera on es fa la reconstrucció del Pegaso Comet del Sergi Vergara.
Visita a la cuba dels bombers abandonada des de un turonet al Aeroport de Girona.
Visita a les instal·lacions a Girona del Sr. Llenas.
De compres per la Jonquera.
Dinar al gran Bufet de la Jonquera.
Desplaçament a El Voló  per veure la col·lecció de vehicles en procés de restauració a la campa de Catalunya Entreposage.( Sr. Patrick )
Invitat per el meu amic El Miquel Patiño de TER TRANS SL. En vàrem trobar a les 9 del mati per esmorzar a Les Mallorquines, érem disset aficionats als camions,provenin de Barcelona, Mataro ,Terrassa y Tarragona, els promotors eren el Sr. Jordi Ros y el Sr.LLop ya coneguts a les concentracions de camions restaurats.
Punt i seguit després del cafés,fent  una corrua de vehicles ens vàrem dirigir a la propera Urbanització de Vallcanera on el Sergi va fabricant de mica en mica el seu Comet Vermell, ja li falta poc.


 Després de les diferents opinions de sempre d’uns y els altres sobre si son verdes o si son madures vàrem tornar a arreplegar els cotxes i cap a Girona Aeroport o ¿ Aeroport Barcelona Nord ?.

Allí des de un turonet en un Pàrquing  particular del Aeroport, vàrem poder contemplar un Pegaso 165 ó 200 amb dos carros darrera i rodes gemel-las portant una gran cuba de aigua , camió el qual hi feien practiques els bombers del aeroport, quedant  finalment—com tot lo antic--,abandonat a les portes trast eres de la edificació, com amagant-lo y amb un tros de manega que li sortia sense saber quina utilitat tenia.

Desplaçament a Girona a Casa del Sr Llenas, com a prova de lo que ens podem trobar dintre al gual del carrer ja hi tenim, un Renault 12. I un 124. Comencem, ve. Al Garatge del Sr. Llenas i tenim dues portes de entrada de camions, una que es fa servir per el us diari del Sr.Llenas amb el sia camió, i per la que entrem nosaltres com podem ja que el Garatge esta atapid de Recanvis i Ferralla en us. A la mateixa porta i tenim un MG.1300 super, una meravella però es te que entapissar y donar-li alguns tocs al motor algun dia el Sr.Llenas ho farà.
Enfront i tenim un Pegaso 200 amb bolquet que fa quatre anys que encara corria. Al seu costat un altre Pegaso 200 amb Acerbi tan enganxats que casi no hi pots passar entre ells, rodes, claus ,canvis, motors, llantes tot amuntegat  que sols el propietari pot saber on son les cosses, passen per el Taller ple de eines, arribem a la sala dels compressor, com de costum tot amuntegat i classificat en el ordinador del cap del Sr.LLenas la única persona que pot trobar algo. Per allà també remuga un Gos però no diu re, de de estar acostumat a les visites, passat com hem dit la sala de compressor arriben al la altre nau on hi ha el camió de us diari del Sr. LLenas un Pegaso 260 remolcador amb la cabina quadrada però de les primeres que no eren abatibles. Jo en havia tingut un de igual remolcador de 260 B-CY i un Tres eixos, el cual tampoc tenia la cabina abatible Aquets camions els podeu veure al Bloc –imatgessobrerodes-
El camió estava carregat de palets vuits per el dilluns desplaçar-se, després de enganxar el remolc,  a la vidriera de Castellar del Valles, deixant el palets vuits cargant los plens, d'envasos de vidre, per portar-los a envasar de vi al Emporda.
Al seu costat un camió amb cabina de Pegaso 165, però molt baixet, al preguntar-li al Sr. LLenas ,comenta que aquell camió era un Pegaso 125” mofletes” que va sortir amb motor de benzina y amb el temps se li va acopar un motor Barreiros Diesel de 170 cavalls un Gran Ruta per lo cal aquest camió per la seva època devia volar ja que també portava un grup llarg de autocar ,eximeix al anar-se podrint la cabina rodona del Mofletes es va optar per posar-li una del Pegaso 200, una andròmina sobre rodes total. Al seu costat Frens Elèctrics, llantes ,rodes, canvis de marxa, motors , no es poden ni obrir les portes, donant-li un to de humor per tenir un camió funcionant es necessiten quatre canvis de recanvi, dos motors, trenta llantes ,cinc frens elèctrics,  per el tema de recanvis que no quedem. La matricula del camió es la de GE-7961.
els escuradents del chofer del Sr.LLenas.Tot seguit la corrua de vehicles ens varen dirigir a La Jonquera on teníem que dinar, el lloc escollit era el Gran Bufet bona qualitat /preu. El apat amb cama dèria sempre es agradable, lo que cua son tantes persones i una taula llarga nomes parles amb el de davant i el de el costat.


Despès de dinar, altre vegada per la nacional y travessant El Perthusde gen comprant tabac y licors cap a França vàrem arribar a El Voló travessant el poble fins el polígon industrial y de supermercats de les afores direcció Perpinya a la sede de la empresa CATALUNYA ENTREPOSAGUE, magatzem dedicat a la custodia de vehicles i containers, on vàrem trobar tot lo que bon Mati anàvem buscant.MAGNIFIC EL SCANIA-VAVIS.


RENAULT ENCARA AMB EL ANAGRAMA DE BERLIET.El propietari  dels Magatzems. El Senyor Patrick molt amablement ens va rebre i fe de Cicerone en tota la visita,vagi des-de aquí, un munt de agraïments.