2 de nov. 2023

UMM (COURNIL) de PRADES.

 

Passejant per el Capcir, vaig trobar aquest UMM JABATO, fabricat per COURNIL a la porta de un taller, ja fora de servei. Recordo anys enrere que en els Pirineus hi havia molts. Una especia desapareguda, al Pais bei, on va néixer.


Breu historia de COURNIL- UMM.
 Bernard Cournil, propietari de un taller de tractors en AUVERGNE, decideix construir un petit tot terreny per moures per les muntanyes de la comarca.  Un JEEP WILLYS reformat es el seu primer model. De seguida veient que el model canta mol, es molt Jeep.   Construeix una carrosseria nova ideada per ell mateix, el motor, un LEYLAND importat de Anglaterra. Mes tard el cambia per un motor LAND ROVER, mes petit i modern.  Dificultats econòmiques, fa que entri a l'Empresa
des-de Portugal UNIAO METALO MECANICA, les coses continuen sense funcionar, emportant-se la empresa a Lisboa  Portugal. Any 1977. Fabricats a  Portugal varen tenir gran èxit exportar a tot el mon.



França es com la Route 66. Es deixa fora i es queda.




Mes moderns i cuidats a França.




UNIAO METALI MECANICA, va continuant fabricant a Portugal. Molt apreciat per els bombers degut a la seva versatilitat per els corriols i les muntanyes.




A Girona tambe arriba un. Dona la impresio dels fabricats a Portugal. Nou model.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada