30 d’oct. 2012

ORIENT 1. (França-Italia-Slovenia-Hungria-Romaniaa-Bulgaria-Turkia-Frontera Iran.)


A la carretera. En Camper.
Viatge rondant L'Europa del sur i part d'Asia.
Travessant França, Itàlia  Eslovènia, Hongria, Romania,  Bulgària,  Turquia, Grècia, Itàlia, França, Espanya.

Barcelona, dijous 5/7/12 Dia primer.

Barcelona -Gap (Alps Francesos) 815 Kilòmetres


Sortim a les vuit el mati de Barcelona, per anar a esmorzar a La Jonquera i fer les ultimes compres de menjar, a mes de resposta a topall el diposit de gas-oil. A França el trobarem mes car, encara que sera el mes barat de tot els països que travessarem.
A les onze sortim de La jonquera tirarem tres hores fins a Aix en Provence, concretament al Area de Servei de Lançon en Provence.


Abans de Nimes prenem el trencall direcció Marseille.   Travessem Arles la capital de "la Camargue", zona de aiguamolls de la desembocadura del riu  Ron. El pais dels toros, on la imatge dels Braus esta per arreu. També hi ha el poblet de "Les Santes Maries", on el poble de ètnia gitana tenen que anar en veneració, per lo menys un cop a la vida. Continuem per San Marti de Crau, on sortin de la autovia i tenim els restaurants de camions, " Les Routiers".


Fa molta calo, les cigarres no paren de cantar, estem en una ombra al costat dels serveis exteriors de el area. En un moment arriba una furgoneta amb els llimpiadors son nois deficients mentals, van acompanyats de un monitor. La netedat es perfecta, tot ben cuidat

Sortim de l'autopista de Marsella per agafar la nacional  direcció Sisteron, enfilan cap els Alps, la carretera amb plàtans a les voreres, es fa molt agradable, molt florejat, com no, estem a la Provence. A la dreta veig un camió Mercedes Blau, hem paro per fotografia, esta dins de un tancat  m'acosto, hem surt una persona. Es el propietari i esta dins de un Hort. Hem deixa entrar i fotografiar. Me explica que el restaurara i quan es Jubili hi fara un viatge per Africa.




Arribem al centre del poble i donem una volteta,els carrers son tot amb llambordes , els masseters amb flors a terra i altres penjades en les faroles.
Semble que refresca el ambient calorós. Al final del poble a la banda esquerra enfilat en un turo, un majestuós Castell. A la ...





Les plantes decorades son per arreu a Sisteron.
 La pulcritud i el decor també es arreu.
Aquesta ruta la feiem amb el Mini-Tir per 
anar a Turin.






La muntanya davant el Castell a la sortida de la població.














...altra banda una gran muntanya erosionada per la natura que li dona unes formes espectaculars. Continuem cap a GAP on tenim una Area de Pernocta per la Camper, es fa fosc, comença ploure.
Els camps de pomes ens acompanyen tot el cami, inclòs i trobem monuments dedicats a la poma.




Carregat amb embalatge per a la fruita.


Camions Ford ó Simca.



la fustes un altre be natural de la zona.


Les caixes de pomes a punt de ser omplertes al camp per portar a la camara.



Arribem a GAP poble típic dels Alps Francesos,busquem el Area de Pernocta, esta pràcticament dins la Ciutat, hi ha un parell de autocaravanes ja inst alades ens aparquem  un poc mes enllà sota un gran arbre amb les branques que cauen com un paraigua. Obrim el sostre i preparem la petita casa per sopar i dormir.
Es dora i sortim a donar una volt eta per el poble, veiem que la gent es dirigeix direcció a un Park on hi ha la Biblioteca  majestuós edifici, coronant valgui la dita el majestuós Park.
Dins de el Park, en una glorieta es prepara un espectacle, la gent l'envolta asseient-se en cadira de plastic,  algun puja sobre un banc de pedre per ver lo millor. Comença a Ploure, es obra un bosc de paraigües  nosaltres no en portem. El espectacle es de un grup de ballarins d'alguna república del Est, fent un "trueque" de dansaires, cantants  pintors que es solen fer per els estius.
  Ja hens hem mullat prou, tornem a la petita casa. Tot pujant hi ha un remolque de Pizza, desfem el menu que teniem preparat i el canvien per un parell de grosses Pizzes.
 La pizza es Italiana, pro no crec que a Itàlia hi hagin tantes pizzeries com a França i de Roulottes venen ja no hem parlem.
En aquestes paradetes veus com es fa tot.  El pizzero treu una boleta de massa,ja calculada, l'estira i estira, ben estirada i tire el tomàquet liquid pro barrejat amb ell tots els additius, posa els ingredients que demanes i al forn. Cinc minuts i fet. Continua plovent. Estem xops.


Mostra del arbres del parc de GAP, son uns pins immensos
 com es demostra a la foto.







Bona nit.