17 de jul. 2025

CANARIAS.

  Se estaba construiendo en el taller de carpinteria, un "stand" promorcional, efimero de Sony, para un centro comercial de Santa Cruz de Tenerife. El dia a dia se trabajaba normal sin pensar que Santa Cruz de Tenerife, esta muy lejana de Barcelona. Alguien encargado de permisos aduanas etc, no se percato a tiempo de la coplejidad que comportaba un envio a las Islas. ( Containers, barcos etc). Habia un plazo de entrega y montaje, lo que comportaba cumplirlo, dentro unas fechas..

A menos de una semana del montaje, nadie encontro una solucion de coste. Se opto por la via rapida, cargar el camión directamente al barco de Acciona, linea regular de mercancias a las Islas Canarias, aunque, aun asi tardaba cinco dias. Pero llegaria dentro el plazo de entrega, junto a los dos dias de montaje en el centro comercial SATURNO con unos horarios muy limitados.

Dicho y hecho, cargado el Iveco, moll de Barcelona, papeleo, aparcado en el muelle, llaves al capataz, taxi para casa, en el mismo Barcelona.







Tres dias despues, una vez enbarcado el camión.
La maleta y taxi al Aeropuerto. No habia poblema por parte
 de la empresa con quedarme tres dias en la Isla.



Por la tarde del quinto dia, llega el camion a Tenerife.
 Primero hizo repartos en otras Islas.





Descargando en Saturno.




En Tenerife este plato de patatas, lo encontrabas en todos lados.


Vistas desde el Hotel.




Menu baratito.


Edificios singulares, como no, A lo lejos el Conservatorio.


Muelle de Tenerife.


Volver a Embarcar, despues de una hora de descarga.
Cinco dias mas en la barriga del AEGEAN HEATEN.



Al fondo el consrvatorio construido por el famoso 
arquitecto valenciano






A la mañana siguiente de embarcar el camión
las herramientas que se usaron para construir el
Stand, no se pudieron cargar como en la ida. Se
valoro el precio de ellas, o llevarnolas como equipaje
de mano. Nos las llevamos, 150 kilos de equipaje a un
precio exagerado, pero valia la pena.












16 de jul. 2025

OCTAVI ZUMETA ASENSIO.

 

Octavi Zumeta, una vida sobrerodes.

L'aventura de la vida en camió, comença a Can Benet de Sant Sadurny d'anoia, menant un Pegaso 340 H-2465HV, amb una cuba per alimentaris.



L'Octavi, busca nous mons, trobant una feina d'internacional, amb millor sou, pro amb mes sacrificis, un d'ells estar temps fora de casa.

L'empresa esta a Sueca( Valencia).  Mañez Aparicio. Alla portara un DAF 85. Hi passa tres anys, cansat de la llunyaria, torna vora casa a trevallar.


A LAVERN treballa per Joan Casanovas, fent rodalias, porta un Renault, moteixat per la seva cabina per "Pony". (?).



Despedida de el  DAF 85 durant la celebracio de una festivitat de Sant Cristofol, amb els companys de la nova feina, junt al "Pony" amb el qual cambiara  de trevall  al costat de casa. LAVERN.


A la fresca amb el Barreiros 4220. Fent rodalies.


ESPLUGATRANS. 


El IVECO Eurostar conduit per Octavi a Esplugatrans.


TRANSPEN.


Ja sense moures del Penedes, entra a trevallar a Transports Montserrat, on hi pasara 23 anys fins la seva jubilacio. Vi amunt vi avall.


Amb el VOLVO, Costa Dorada, en un viatje transportant, 11 parelles de gegants dels nuclis de Subirats, junt amb el drac de la Munia. A les festes de La Puebla de Sanabria (LEON)






La Laia a la visera,sempre amunt i avall.


Arribada la jubilacio "morriña" del camió es fa voluntari a A.D.F


Pegaso 4x4 nomenat Egipsy.





























14 de jul. 2025

GRAHAM PAIGE. EL COCHE.

 
TORELLO.


ARGENTINA



MAHI CORUÑA.



Publicitat Graham Paige del taxi del AVI.




TRANSPORTS VICENÇ BACH



 TRANSPORTS VICENÇ BACH, S.A. Sant Quirze de Besora.

En Vicenç Bach Rovira nascut a Prats de Lluçanès, el seu primer contacte amb el món del transport és ajudant al seu tiet a la població mencionada. Al cap de poc temps comença conduint autocars de la línia de Prats a Sant Quirze de Besora, de la Sanquirzense de Viatgers popularment coneguda com a “Can Japino”.  

El Vicens Pare, d'aprenent a Prats de LLuçanes.
El camió propietat de son Oncle.



Posteriorment fa de conductor amb participació en el negoci, d´un camió propietat d’en Domingo Carreras de Sant Quirze de Besora, a la dècada dels anys 40 del segle passat, amb vehicles precaris com eren els de l’època, inclús fent servir gasogen com a subministrament per propulsar el vehicle, per la falta de carburants tipus benzina o gasoil.

Primer vehicle de propietat, ja a Sant Quirse de Besora.

CHEVROLET.


El primer vehicle de la seva propietat va ser un Chevrolet, donant serveis de transports variats, entre ells la feixuga feina de transportar troncs de fusta dels boscos a les serradores.

Posteriorment i durant anys la seva principal activitat va ser transportar d’anada i tornada mercaderia de les fabriques tèxtils de Sant Quirze de Besora i posteriorment de La Farga de Bebié a poblacions com Barcelona, Mataró, Sabadell, Terrassa principalment, i Colònies tèxtils del Bages.

Portant el Pegaso Comet desde el concesionari al carrosser.





També feia servei de paqueteria a Barcelona i setmanalment un viatge a Manresa.

Amb la crisis del sector tèxtil de mica en mica va obrir nous mercats, sobretot a empreses de la veïna població de Torelló, i després a altres poblacions de la comarca. També ja fa anys que ofereix serveis d´emmagatzematge a Torelló. 


Nau a Sant Quirçe de Besora.









Des de l’any 1993 amb la creació d’una nova empresa a Vic, comença a gestionar la delegació a Osona de Transports Guipuzcoana, ara DHL.








En la dècada dels 60 compren el primer Pegaso Comet, va ser l’inici de la compra de varis vehicles de la mateixa marca.

Amb els anys va diversificar les marques dels vehicles: Iveco, Mercedes, Daf, Man, Volvo i Renault. També amb el procés dels anys ha canviat la tipologia dels vehicles fins a inicis dels anys 90 no va tenir el primer semiremolc “tràiler”, però en els darrers temps són ja la meitat de la seva flota, que s’acosta als vint vehicles.

Des de l’any 1984 l’empresa l´ha dirigit en Vicenç Bach Moratona, fill del fundador.







______________________________________________________________________

Pere Burch i Freixa