15 d’ag. 2020

PEGASO COMET DE MUDANCES MITJAVILLA.


PEGASO COMET XASIS OMNIBUS. B-372.018.

El company Claudi Hergido, gran aficionat a la Mountain -Bike. Sempre que es pot escapar del treball no dubte ni un moment a cavalcar sol o amb amics per les terres del seu Segria. A vegades. Passen coses. Aquesta vegada la troballa ha estat un gros camió de Mudances abandonat al mitj del terros.


Aquest vehicle carrossat per a mudances comprat amb xasis llarg de òmnibus, amb la rao de   augmentar la capacitat de carrega de volum.
 Pertanya a una important empresa Barcelonina de Mudances. Mudanzas Mitjavilla SA.     Aquesta empresa, va néixer al carrer de Taxdirt numero,57 al barri del Guinardo. (Barcelona). Al augment del negoci, varen passar de un carrer estret i petit al  Passeig de Sant Joan, 154 entre els carrers de Corcega e Industria, al mitj del eixample Barcelones.


Per la composició del numero de telefon,aquest
camió va tenir poca vida util. Mitjavilla va tenca
portes, al octubre de 1997.



Portes darrere obertes, dins material de haver tingut
una vida.

Per buscar-li una historia, segons comenta el descobridor de la troballa el Claudi, aquest camió arriba a aquest lloc i per alguna circumstancia es va abandonar. Els pagesos, li treuen el motor i canvi per a us de feines agrícoles com a bombeig d'aigues. Amb aquesta base es que el camió va arribar al lloc, per els seus propis medis. 
Lo que Jo penso, es que en algun desballestament despres de treure el motor i canvi, va ser remolcat per una grua fins el lloc. 
L'utilitat es com a camió amb la carrosseria entapissada interiorment, era una bona caseta per dormir, menjar, per els treballadors de alguna petita empresa subcontractat, per alguna alta empresa subcontractada pel subcontractat de aquella zona en les obres del AVE. (Tren de Alta Velocidad Español).
Acabada l'obra aquest camió al lloc on esta es impossible que torni a cap via asfaltada ni cami, ja que ha quedat acorralat per la via férrea, entre L'Albi i Vinaixa. (lleida).



Aquest camió amb la cabina Omnibus, queda
força ampliada, permetent fer-hi dues amplies lliteres
darrera els seients. La radio lo que roman  al camio.


El túnel motor desaparegut junt amb ell al mitj de la
cabina.


Un altre detall, per el que dic que va tenir poca durada
es que al panell dels instruments, li manca el tacògraf.


Carrossat de autobús, passant pel costat de la via del
tren a l'estació de Torello, amb el mateix anagrama del
furgo de Mitjavila. Aquest autobus pertanyia a la flota
de Autos Vich. A falta de confirmar podria estar  un
 carrossat de Obradors de Manresa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada