9 de jul. 2020

RECONSTRUCCIÓ SOTES DEL PEGASO LLEVA NEUS. 2323K.

Avui, el Ramon Manonellas ha retornat al seu propietari el PEGASO  llevaneus, despress de una àrdua feina de desferinxament dels sotes del tres eixos d'aquest tres eixos.
Ha estat una feina laboriosa i molt dura, tan pel pes dels elements a desmuntar, rodes mida 12, aranyes, separadors, boixa, rascant i polint,  tot degut que aquest camió sempre treballava amb sal, element adequat per fondre la neu que retirava, i carregar-sa tot lo de ferro dels seus components.




El Ramon despedinse del camió. Espera tornai a veure ja
restaurat i pintat.



La góndola preparant- se per a la preciada carrega.


La Historia de aquest camió es rocambolesca. Eina de treball del Toni en els seus temps de la contracta de conservació de carretera per les comarques de Osona i La garrotxa, va ser retirat de circulació. Degut ja a la seva antiguitat, va participar en la primera trobada de Classics del Transport a Sant Vicens de Torello. Poc despres per falta de espai va ser vengut a un desballestador de la comarca del Segria, concretament a Alcarràs. 
Amb el temps els amics del transport varem fer una visita per amistat del seu propietari, en Quimet amb gent del grup. El Toni va veure el seu camión amuntegat entre d'altres que esperaven la seva fi. Varen fer tractes amb el Quimet, i el camió, va tornar a la seu de Transports Arimany Piella a Vic. Are per fi començant per lo mes gros, sembla que tindra una segona oportunitat.


El Ramon i el propietari del Pegaso. Toni.


 





D'a qui, la seva ruta sera planxisteria i pintura, la feina bruta, ja esta feta.

(Fotografies extretes del nostre grup del Wassap. Amics del transport.) 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada