29 de juny 2024

TRANSPORTS ENRIC PERELLO.

 

Narcis Perello, era el encarregat de Transports SANET de Pineda de Mar.    SANET tenia una vintena de camions dedicat a la agricultura majorment. Una empresa important que tambe feia era PROQUIMIA de Malgrat. Aquesta empresa fabricava àcids per la industria. Una feina molt perillosa per transportar. En aquella epoca no hi havien recipients plàstics adequats per el transport del acid i fer el seu repartiment a industries. Conseqüentment anava envasat en grans garrafes de vidre, cerclada per una estructura de ferro de varis aros i entremig palla, perquè amortitzes. Les garrafes arriba ben fins els cinquanta litres i mes, es necesitaven dos homes forçuts per baixar-les del camió. 

Una anècdota del perill que suposava, aquesta carrega. A sant Vicens de Castellet, un camió com aquests, carregat a tope de garrafes, va xocar contra un arbre a la altura de la Farinera. Malauradament tan el xofer com el ajudant, no va quedar res de ells.

Un dels primers camions que va tenir SANET va ser un Isotta Franchini IF. Vermell, escandalós, amb els parafangs negres. Per la carretera de la costa per anar el Born, els pobles vora la carretera molts nens sortien al carrer quan tornava per sols veure el camió.

Pintura de Manel Masseras del IF.


El original amb blanc i negre.


El STAFF de SANET.


Cada dia a primera hora del mati arribaven al Born amb les hortalisses cultivades en la extensa zona de Tordera a les terres fèrtils d'al·luvial vora la riera del mateix nom fins les poblacions de Malgrat, Santa Susanna, Pineda, abans de voraç destrucció  pel turisme que va fer rics a molts i pobre a la natura.

Un AUSTIN i PEGASOS, aculats al Born de Barcelona.






Aquesta gran empresa per circumstanciats familiar va anar a la baixa, va deixar PROQUIMIA, quedant amb tres camions Pegaso Europa, baixant verdures a Barcelona. Lo que quedava d'aquesta empresa el fill la va vendre a un transportista de Canet de Mar. A conseqüència el Narcis Perello, es va quedar sense feina, començant a treballar amb un Pegaso  Europa a Dibamasa de Palafolls, distribuïdora de les cerveses DAMM i altres begudes per el maresme. En aquest temps el seu fill ENRIC  tambe va entrar a treva llar a la mateixa  empresa amb un Pegaso quatre eixos.





Tems era tems, Pare, jubilat i el Enric continua dins la empresa fins  que va tancar, pro ja amb camions mes moderns. Cervesa, gasosa, aigües embotellades,tota classe de begudes amunt i avall dins un moviment de companys nomenat   ELS TRAGINERS DE BEGUDES.

L'Enric en els bons temps.


Nevant amb el SCANIA. Al fons.








Anem per un altre.


Qui carregat de xampany ENRIC.




Amb aquest SCANIA, V8 arriba la jubilació.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada