29 d’ag. 2013

EL EGIPCI DE ENHER. DETALLS.
Detalls del Pegaso 4x4, utilitzat per els bombers, treballs de electrificació a la Muntanya i sobre tot a l'exportació, principalment a Egipte, lo que li be donat el nom al camió.

PEGASO EGIPSI.

Els eixos amb el carter del motor de 170 CV.Far de posició de guerra.


Quadre de instruments, lo mes semblant a un petit avió.


Les dues anellets de plàstic, encobriment del cable que estiren i afluixa les cortines del radiador, quan fa calor, abaixar-les, que corri el aire, refresqui el motor i a tu. I quan fa fret, tancarles.
També servien al tancarlas en fer calefacció a la cabina amb l'escalfor del motor.
Els que hem passat molts anys a la carretera, aquestes cortines, eren una salvació, tan per el motor com per el xofer, ja que els primers pegasos, inclòs els primes Comet, la cabina era planxa interior i exterior sense calefacció.
Es tenia que mirar de dormir al cim  dels ports de muntanya, en que el camió, jugant amb les cortines, arribes dalt amb la cabina ben calenta, per embolicar en mantes i passar quatre o cinc hores, màxim que es podia dormir.
En un principi, les cortines no tenien cables, havies de baixar i enrotllarles amb una cinta a una petita tanca. Lo que comportava que en el temps de baixar i tornar a pujar a la cabina, el fred ja era dins.


El motor que muntava el EUROPA.Le explicació, tota en Angles, per la exportació ínclos en la porta lateral venia en Àrab.

Porta de ferro cru, capota de lona.


Tanca de carrosseria, per obrir i tancar el vidre-parabrisa.


Tanca com l'anterior, per obrir i tenca el sostre.


Icona de Pegaso al volant.
Altre imatge, de les famoses cortines.Emissora de dos metre.


Detall de les portes.Diposit del liquid hidràulic de la direcció.El canvi de sis marches.