12 de gen. 2013

ORIENT TREVISO-BLED (ESLOVENIA)
Treviso -Bled. 342 Kms.
10 .7.12 Martes.A   Treviso al Mezzaluna, mengem croissants farcits de melmelada. Estan boníssims, energia per per empedre el Viatge del Dia.
 De Italia a Slovenia, cambi de Pais i de cultures, vora ja de la frontera en una Gasolinera comprem la vinyeta per travessar el Pais.


 La primera parada la fem a Pastojnska Jana. Tot un complex lúdic per passar un dia de picknic,farcit d'olorosos arbres til-lers, amb grutes, riuets, ventes de mel per camperols. Aqui trobem zona de Camper ,pro el nostre sistema de viatjar no es aquest 


Necessitem carretera coses noves. Tirem amunt per una gran costa. Dalt i ha un gran Castell, mig amagat en una grute. El castell es diu de Predjama, es pot visitar i esta ben conservat.
Continuem el camí, travessem grands boscos d'avets, entram a camps, cultivats de blad i tornant a entrar als avets  Els camps fan molta pudor, que ens acompanyara per tot el camí.  Els unics camions que trobem son de transport de fusta i alimentació. Per ser un dia laborable, no i han gaires moviments ni de gent , ni vehicles. Aquesta zona es molt agrícola i poc poblada, la carretera estreta
es la una i la temperatura ha pujat fins a 38 graus.Despues de la experiència de Venècia, aixo es fresca. Arribem al Castell de Prebsamski-Grad. Els arbres que en envolten i donen ombra, tornen a ser til-lers. Ni ha un de centenari, mig mort i tot forad. Al costat hi ha un cartell, es la tomba de un historic guerrer, per cert molt visitada i fotografiada. Hi han cotxes i autocars, una autocaravana decorada Russa i una moto de Romania, estranys visitants a mes un autocar del país amb estranys viatgers també, es com una romeria.Camió fumigador de mosquits. Aquests vehicles els trobem vora les zones d'esbarjo
a Eslovènia, Turquia.

Continuem amb els camions de troncs unícs, companys de la ruta. Als peatges passem per un carril especial que ens llegeix la Vinyeta, i no tenim que parar.
Arribem a Ljubljana  els nom de les ciutats i llocs son un lio de escriptura i pronunciació  Visitem la ciutat amb cotxe i si veiem algo interessant parar-nos a visitar, pro no es aixi, despres de una hora donant voltes, decidim marcha, no hi ha res que ens cridi l'atenció,  la pudor dels camps també es sent aquí, inclòs mes forta.
L'intenció nostre es arribar a Bled. Un llac amb una illa al mitj, altre lloc d'esbarjo, aquesta vegada junt al Aigua. Hi ha un Hotel, un càmping  barques que es lloguen per anar a l'illa amb conductor, amb Kayack. Opto per aparcar i passar la Nit en un aparcament vigilat vora la pared del camping. Plou a mars, es desencadena una gran turmenta  Una persona es acosta a nosaltres, per pagar 12 hores de Parking, son les sis de la tarda, podem estar fins a les sis del mati, o pagar 12 hores mes. Mig dia. L'Empleada diu que no. 
Que la jornada es acaba a les 7 de la tarda i despres comença una altra jornada. O sigui paga mig dia per una hora i despres a les 7 tornar a pagar mig dia. Ens discutim amb un angles macarrònic per les dues parts, la dona xopa d'aigua, pro continuava al " dale que dale". Es nota-be ben ve que buscava "pela". Emprenyat  porque en habian aconsellat el lloc, agafo la camper i entro al Càmping, ja comencem amb les tonteries dels països de la corona de la Unió Soviètica  encara que aquest es del mes lluny i el primer Lliberat. Pro la tonteries no es allibera.Mapa de la regió de Triglav.


La factura expressada en Sits i Euros.


Imatge publicitaria per fer-te una idea de com es el paisatge al hibern.

Altre imatge publicitaria de la magnitud del Parc Nacional de Trigav.

El Càmping es de una multinacional turística de Alemanya, o Italià que ja han ficat els peus enlla. Temporada alta, el preu abusiu, la zona de campers sembla un llac ens au rem de desplaçar amb botes.
Un gros cartell de Internet decora la recepció plegada de gent, Es la hora de recollir-se i aviat restara tot ple. Demano connexió  i es te que anar a l'altra punta del càmping. On estem nosaltres no ni ha.
Es el dia per escriure a la família.  Els veis son alemanys,  holandesos , au triacs. A la esquerra mol a la vora i tenim la frontera física, pro sense camí.
El temps no acompanya, ni acompanyara en tota li nit de llamps, trons i pilons d'aigua a dojo. amb paraigües i chubasqueros donem una volta al llac als embarcadors al cignes  que hi habiten, cabussanse sense mullar-se. De veritat el lloc es idilic, pro amb bon temps.
Esperem que el temps millori per el mati i poguessen acostar a l'illa amb barqueta, veure l'església i les quatre casetes que hi ha, pro res de res i nosaltres si no ho podem visitar hem de fer ruta.
El llac de Bled amb la seva isola.


Imatges del càmping integrat dins el parc natural de Triglav.


Al hibern quan tot esta nevat, Bled continua sen importat
ja que  molt ala vora a Pokljuka, un verdader paredis dels esquiadors.
Dins la cadena montañosa de TRIGLAV.La illa de centre del Llac ja era coneguda abans de crist.
el poble Slavo ja venia a venerar la divinitat de ZIVA,
 que significava el amor i la fertilitat.


Aquesta ciutat amb el seu llac, va agafar el fort renom
per la obertura del centre climàtic, promogut per el hidro
-pata suis Arnold Rikli, convertinse en el balneari mes 
conegut per la burgesia europea.


A la vorera del Llac pots llogar Kayacs,
o tambe barcas amb patro que et acostin
a l'illa, i visitar L'ermita.El camió DDT.


El unic transport que trobem, troncs d'arbres.

La ciutat de Bled es troba dins el parc nacional de TRIGLAV.
nom que també se li dona al llac, dins del Alps Eslovenos. 
 Com no hauries de ser la muntanya mes alta també es el TRIGLAV amb 2864 metres.